Restauracja

W Rybaczówce wszystko kręci się wokół ryby.
Kupowana codziennie rano u miejscowych rybaków lub wyławiana na miejscu przy kliencie jest podstawowym składnikiem naszej karty.

Ryby w Rybaczówce serwujemy na wiele sposobów:
pieczone, smażone, wędzone, marynowane; w całości lub filetowane; na talerzu, bądź drewnianej tacy.
Przyprawiamy je wyłącznie solą i pieprzem; podajemy najchętniej z sezonowymi warzywami z pieca lub chlebem własnego wypieku.

Zjesz u nas świeżo i zdrowo; bez mrożonek, ulepszaczy i konserwantów.
Nasz absolutny hit to ryby z pieca, pieczone w całości:
sandacz, jesiotr, okoń, pstrąg, węgorz, lin, leszcz, karp.

Jeśli masz ochotę na mniej zdrowe (ale jakie pyszne!) „fish & chips”, proszę bardzo:
świeża ryba, patroszona na miejscu, z chrupiącymi frytkami i lokalnym piwem (nie wspominając już o domowym majonezie) smakuje genialnie.
W zależności od „połowu dnia” może to być: sielawa, okoń, szczupak, sandacz, lin.

Na miejscu mamy też własną wędzarnię, więc jest bardzo prawdopodobne, że ryba na Twoim talerzu będzie jeszcze ciepła.

Nie wędzimy masowo, więc zadzwoń, jeśli interesuje Cię większa ilość.

To jeszcze nie koniec z rybami;)
W menu mamy również:
– zupy rybne:
flaczki z lina, czerwona śródziemnomorska, tradycyjna „ucha” mazurska
– ryba w occie (dostępna także w słoikach na wynos)
– tatar z mazurskiej siei / tatar z dzikiego łososia bałtyckiego
– ceviche z sandacza
– stroganina z łososia
– kanapka z sandaczem na domowym chlebie
– chili ze szczupaka
– bolognese z mazurskich ryb
– pierogi rybne

Dla tych, którzy przejedzą się rybą, mamy również lokalną dziczyznę.

Mile widziane rezerwacje – zwłaszcza w szczycie sezonu, gdy turystów na Mazurach jest więcej niż ryb w jeziorach.